trip Scandinavie - Reisverslag uit Elverum, Noorwegen van Puck Hamers - WaarBenJij.nu trip Scandinavie - Reisverslag uit Elverum, Noorwegen van Puck Hamers - WaarBenJij.nu

trip Scandinavie

Door: puckhamers

Blijf op de hoogte en volg Puck

27 Oktober 2011 | Noorwegen, Elverum

Het is weer tijd voor een nieuw reisverslag. Ik heb namelijk weer genoeg te vertellen. Zo heb ik alweer een week vakantie gehad, en heb ik een trip gemaakt door Scandinavië.

De week voor de vakantie zijn we gaan kanoën met de klas. Dit was echt een hilarische ervaring want de kano van granny was omgeslagen. Het klinkt nu als leedvermaak, maar ze kon er zelf ook hard om lachen. Ze deelde de kano samen met een Koreaan. Hierna moest ik van boot wisselen omdat hun twee samen nou niet echt een gouden combi waren. Alleen vervolgens, toen ik samen met Carmen in een boot zat, kwamen we vast te zitten in een boom. Zij zat voor, ik zat achter. En ik vroeg aan haar zullen we rechts of links langs de boom gaan. Waarna zij links zei. Geen goeie keus want blijkbaar lag de boomstam daar dus, waardoor we naar rechts moesten. En daar lag de boom over het water. Ik dacht alleen maar wat doe ik Carmen aan. Zij zat met haar hoofd vast tussen al die takken. Ik heb me kapot gelachen, en kon gewoon niet meer stoppen.

Die week na het kanoën was het vakantie. Samen met Inger ben ik voor een weekje naar Sandvika geweest. Sandvika is een klein stadje 15 km van Oslo vandaan. Inger komt ook uit Nederland en haar moeder heeft een klein appartementje in Sandvika. Ik zal er een foto van toevoegen.
In de vakantie hebben we niet echt iets nuttigs gedaan. We hebben iedere dag tot laat uitgeslapen. Eindelijk kon dat, en heerlijk om eens de ochtend te beginnen zonder woord van de dag.
Ik heb kennis gemaakt met Ingers Noorse familie. Zo hebben we in de tuin van Ingers oma appels geraapt. Ze heeft namelijk een hele grote tuin met veel appelbomen. En heel de tuin lag vol met appels. Hebben we mooi even wat geld verdiend. ;) was nodig...
s'Avonds hebben we ook bij haar gegeten. We aten rendier, lekker vlees hoor.
Verder bestond onze vakantie bijna alleen maar uit pyamadagen. Hebben we films gekeken, brownies gebakken, gekaart enzovoort.
Wel hebben we nog het grote winkelcentrum in Sandvika bezocht voor de verandering.
Vrijdag gingen we naar Oslo. Het weekend zijn we namelijk bij Frida verbleven die in een wijk aan de rand van Olso woont. Frida woont bij mij in het huis en is ook een goed vriendinnetje. Vrijdagavond zijn we gaan stappen. Samen met Danai (woont ook bij mij in het huis) en nog 3 vriendinnen van Frida. We zijn naar een karaokebar geweest. Leuke avond gehad.
Zaterdag hebben we weer een pyamadag gehouden, zoals gewoonlijk.
En zondags op tijd terug naar Elverum.

De dag er na vertrok ik met mijn klas voor een trip door Scandinavië. Maandag hebben we de hele dag in de auto gezeten, en kwamen we in de namiddag aan in Stockholm. We verbleven in een hostel, samen met 5 jongens uit mijn klas en Anastasia moest ik een kamer delen. Het duurt wel even voordat je slaapt als je met zo veel mensen op een kamer ligt. Er lag iedere keer wel iemand te snurken.
Dinsdag hebben we musea bezocht in Stockholm. Een museum waarbij ze fotografie tentoonstelde en een heleboel schilderijen. En het andere museum was eigenlijk veel interessanter. In het museum stond een groot schip wat ze in de jaren 60 onderwater vonden. Helaas konden we niet in het schip. Maar al de verhalen en informatie over het schip waren erg interessant. Zo is ook de Black Pearl, het schip uit Pirates of the Caribbean films nagemaakt van dit schip.
Na het bezoeken van deze museums kregen we vrije tijd. Helaas regende het super hard waardoor we ook niet zo zin hadden om Stockholm door te waggelen. Daarom hebben we het s'avonds maar gedaan. Stiekem op zoek naar een pub. We hebben 1,5 uur de stad rond gestruind voordat we er eindelijk eentje vonden. Helaas was het ook niet helemaal wat we zochten, het was namelijk meer een gothictent. Maar goed, toch een gezellige avond gehad.
De volgende dag vertrokken we weer op tijd. Ruim een half uur later want 2 klasgenoten hadden zich weer eens verslapen...
We gingen naar de stad Göteborg, dat ligt ook in Zweden. Het enige wat we hier hadden gedaan was het Universum bezocht. Het lijkt een beetje op het museum Nemo in Amsterdam. Je kunt er van allerlei proefjes uitproberen. Zo was er een donkere kamer met laserstralen die je dan moet ontwijken, en zo proberen aan de overkant te komen. Beetje dat James Bond gedoe. Verder hadden ze een grote bush bush waar aapjes in rond liepen, een aquarium, reptielenkamer en nog veel meer. Het was eigenlijk van alles wat.
Het enige wat we in Göteborg kwamen doen was het Universum bezoeken en warm eten. Daarna reden we namelijk al weer door naar Kopenhagen.
De fotoklas van school was ook in Kopenhagen voor een trip. We hadden met ze afgesproken s'avonds in een English pub. Gezellig met z'n allen wat gekletst en biertjes gedronken.
De volgende dag hadden we een trip met een rondvaartboot door Kopenhagen. Zo vaarde we ook door dat bekende haventje met de gekleurde huizen. De gids vertelde wat over de dingen die we bezichtigde.
Na de rondvaartboot gingen we met de klas naar Christiania, het green light district van Kopenhagen. Dat is een gedeelte in de stad waar wiet is toegestaan. De mensen die er wonen zijn soort hippies en ze leven in soort oude schuurtjes. Ze zien er uit als zwervers en drinken de gehele dag bier en roken wiet. Maar er zijn voornamelijk heel veel toeristen. Helaas waren foto's niet toegestaan...
s'Avonds zijn we met de klas naar Tivoli geweest. Het pretpark was helemaal verkleed voor Halloween. We zijn uiteindelijk nergens ingeweest want een achtbaanritje kostte al bijna 10 euro.
Het was onze tweede en laatste avond in Kopenhagen, daarom besloten we ook om die avond uit te gaan. Alleen sommige uit de groep haakte af omdat ze te moe waren. Dus ging ik samen met Kim en Alex op stap. Dat zijn ook de twee jongens uit mijn klas waar ik het meeste mee optrek. Kim heeft een vriend die in Kopenhagen woont dus die hebben we ontmoet in de pub van de avond ervoor. Na een biertje besloten we om een goedkopere pub te gaan vinden. En die vonden we hoor! Twee bier voor 25 kronen, terwijl je normaal al rond de 50 kronen voor 1 biertje betaald. Ideaal. De bedoeling was eigenlijk dat we rond middernacht terug zouden zijn. Maar waarschijnlijk begrijp je wel dat dat hem niet was geworden... Laten we het erop houden dat het een dikke partyavond was...
Gelukkig gingen we de volgende dag weer reizen met de auto, en niet actief bezig zijn.
We reden naar Frederikshaven, de volgende dag zouden we daar namelijk de ferry nemen naar Oslo.
s'Avonds hebben we het strand nog bezocht, en hebben we een strandwandeling gemaakt. Effe lekker uitwaaien.
Zaterdag hadden we de boot van 10u, en om 18:30u kwamen we aan in Oslo. De hele boottrip heb ik proberen te slapen, helaas was het maar voor een uurtje gelukt...
Rond 21u kwamen we aan op Elverum folkehøgskule. En dat was dan onze trip door Scandinavie. Top trip.

Nu deel ik een kamer tijdelijk met Caroline. Dat komt omdat Ingvill mijn kamergenootje in Afrika zit met haar klas. We hebben namelijk ook een Afrikaklas op school, en hun bezoeken deze 3 weken Afrika. Het is een stuk rustiger in huis omdat 3 van de 8 huisgenoten in die klas zitten. Mis het wel de drukte in huis.

Maar ik ga nu, want ik ga eindelijk een Noors simkaartje regelen voor mijn mobiel.

Groetjes uit Elverum!

• 27 Oktober 2011 - 14:35

Helen:

ha die puck!!

fijn weer iets van je te horen.
    kan me zo voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om verslag te doen!

want,mijn god wat maak je toch veel mee,wat een sportieve/actieve tijd in noorwegen...

goed dat je een weekje vakantie hebt gehad tussendoor,een relax-weekje in pyjama...

toch knap (is ze niet) dat granny zo actief meedoet gezien haar age..

wat mis je nu het allermeest van HOLLAND??
    of wil je may be niet meer terug?

hebben nu herfstvakantie met lekker weer,ff bijtanken en puck mailen..

vind je verslagen steeds enig!!

lieve gr helen

• 27 Oktober 2011 - 16:37

Noortje:

Haaa Puckie! Weer een lang verslag, leuk om te lezen! Hahaha ik moest zo lachen bij het kano- avontuur, zie het al helemaal voor me hoe jij de slappe lach hebt om granny en je niet meer kan ophouden. Klinkt echt wel gaaf die trip! Je doet bijzondere dingen met een leuke groep mensen, wat wil je nog meer? Misschien een iets warme temperatuur en minder geld betalen voor een biertje? Maar goed; dat is bijzaak. Haha die stapavond vond ik te weinig in detail. Hoe laat was het geworden? Flink gedanst ? Nouja, dat hoor ik nog wel! Heb je trouwens nog een joint gerookt, of had je dat achterwege gelaten..? Nu ben je 18! En wel jammer dat het nu rustiger is op school, blijven ze lang in Afrika? Misschien is een beetje rust ook niet verkeerd en leer je andere mensen weer wat beter kennen, waar je eerst niet zoveel mee omging. Nog veel plezier, wat is het komende spannende wat komen gaat? Liefs, Noortje

• 28 Oktober 2011 - 10:55

Jet:

Whau Puck en weer heb ik genoten.
    In Kopenhagen hé, was je vlak bij huis........ ;-)

• 03 November 2011 - 19:57

Sandra Verboven:

Ha Puck,

Leuk zeg wat je daar allemaal mee maakt en leuke tripjes! Kun je al een beetje Noors?
    Afgelopen weekend zelf in Oslo geweest! Harstikke leuke stad en mooie omgeving! Wel super duur inderdaad! Kun jij daar wel stappen? Want ik mocht niet mee van Roel, omdat ik 'toch niet binnen zou komen'! Is dat ook zo?
    Veel plezier nog daar! Geniet ervan!